Няколко съвета за визуално подобряване на фигурата

Posted by petya 22.04.2016 0 Comment(s)

 

 

Как да 'увеличавате' или 'редуцирате' различните части на тялото си.

 

Когато една жена познава и приеме фигурата си с все предимствата и недостатъците й според собствените й, изкуствено завишени от каноните в модния бранш и властващите в западния свят стереотипи за съвършеното женско тяло, тя гарантирано ще изглежда добре, спазвайки някои прости правила при избора на облекло.

В този смисъл не е нужно да се абстрахирате от частите на тялото си, които не харесвате, за да повдигнете самочувствието си и вдъхвате увереност у околните. Напротив – открийте и прегърнете несъвършенствата си и овладейте триковете, които работят най-добре във ваша полза. Най-понятното обяснение, говорейки за тези трикове, е, че чрез тях ще успявате да "манипулирате" зрителния фокус и да създавате оптическа илюзия, че дадена част от тялото ви е по-голяма или по-малка, отколкото е в действителност, когато бъде съотнесена към останалите.

Едно важно уточнение, преди да продължим – ако се чувствате добре в кожата си, нищо не би трябвало да ви спира да се обличате с дрехите, които харесвате сами по себе си и върху себе си. Изкоренете скрупулите си, че даден тип дреха не ви стои добре и затова не трябва никога да си купувате и обличате такава. Стига да я комбинирате по подходящ начин с останалите елементи на облеклото си, вкл. дрехи, аксесоари и дори бижута, кажи-речи всяка дреха може да стои добре на всякакъв тип фигура.

Ако обаче искате да изглеждате по точно определен начин и това означава да наложите някои промени и рестрикции на гардероба си, тогава информацията, която ще откриете по-долу, както и в тази статия на същата тема, ще ви бъде от особено голяма полза.

Също така не забравяйте, че цифрите, сами по себе си, не означават нищо! Гръдна обиколка 90 см при една жена или талия 80 см при друга не означават, че първата има идеалната фигура като тези на моделите в модната индустрия, а втората страда от наднормено тегло. Разковничето е в пропорциите – дадено число има значение само тогава, когато бъде сравнено с други показатели. Щом веднъж научите начините да прикривате или подчертавате дадени части от тялото си за сметка на други, не само ще избирате подходящите за фигурата си модели дрехи, но ще се превърнете в професионален стилист, намиращ винаги най-добрите възможни съчетания и комбинации.

1. Блуза с тъмен и едноцветен десен и пола с пъстър, богат откъм детайли принт оптически уголемява бедрата

2. Преливащ от тъмно към по-светло в посока отдолу нагоре цвят на блузата прави раменете да изглеждат по-широки. Широкото, плитко деколте също разширява раменете, а наличието на цветен акцент в зоната на раменете фокусира вниманието върху най-широката има част.

3. Роклята с контрастен принт с много детайли кара цялата дреха, а оттам и тялото, да изглеждат по-големи (обемисти). Този тип десен е подходящ за фигурата тип "пясъчен часовник" (с идентичен размер на обиколките при гърдите и ханша и тънка, добре оформена талия).

4. Деколтето с линия тип "сърце" и набиваща се на очи декорация приковава погледа към бюста

5. Блуза или горна част на роклята с пъстър десен/принт в комбинация с пола (или долна част на роклята) в тъмен, едноцветен десен, прави бедрата да изглеждат по-малки (тесни)

6. Дълбокото деколте, което започва непосредствено от двете страни на врата, създава впечатление за по-тесни рамене. Когато реверите са много тесни, това засилва илюзията за тясна горна част на тялото. Наличието на дълга огърлица, стигаща до талията, евентуално с медальон или примка в тази област, или пък на подобни големи, набиващи се на очи копчета, също измества фокуса от раменете.

7. Комбинацията на тъмна, едноцветна рокля с яка в светъл, силно контрастиращ цвят, насочва вниманието към лицето и ключиците. По този начин цялото тяло остава на заден план и фигурата изглежда по-слаба.

8. Дълбоко V-образно деколте, което започва непосредствено от двете страни на врата, оптически "смалява" бюста. Дантеления детайл в долната част на полата, над коленете, също измества фокуса от бюста.

 

 

 

Leave a Comment