Стандарти за красота

Posted by petya 18.01.2016 0 Comment(s)

Стандартите за красота се променят с времето и днес все по-често модния подиум превземат модели с наложилия се ПЛЮС размер.

 

Изискванията, които се предявяват към професионалните fashion-модели претърпяха сериозни изменения през последните 20 години. През 90-те теглото на fashion моделите е по-ниско от теглото на средностатистическата жена с 8%, а в момента разликата е цели 23 %.Докато голяма част от жените носят дрехи с размер над 50, голяма част от моделите Плюс са с размер 42-50. В същото време, параметрите на fashion-моделите съвпадат с тези на човек, болен от анорексия.

 

Тес Холидей е най-„големият“ модел, който някога е подписвал договор с модна агенция. Тя се опитвала да влезе в модния бранш от години. Отговорът винаги бил един и същ – прекалено сте дебела и ниска. През детските си години тя издържала стоически на тормоза от съучениците си, които не изпускали момент да и се подиграват.Но тя не се отказала. Големият й успех идва през 2011г., когато марката A & E я избира за лице на своята документална поредица „Тежки“. След това поканите започват да валят – тя снима за редица марки, които не се страхувата да облекат модел с размер плюс.

 

През 2013-та Тес стартира движение в социалните мрежи – #effyourbeautystandards чупи изградените стереотипи за красотата на тялото. Същата година е обявена за един от топ моделите с плюс размер от Vogue Italia. Най-големият й пробив обаче, е подписването с модната агенция Model Management. Никога досега агенция не се е договаряла с модел с нейните размери. Агенцията обяснява избора си с огромното влияние, което има Тес в социалните мрежи – “ За нас не са важни точните пропорции, а това какво предлага тя пред камера. Това прави един модел красив!“

 

Leave a Comment