Как да определим своя стил?

Posted by petya 22.04.2016 0 Comment(s)

 

В основите на добрия стил не лежат хубавите дрехи, а правилно подбраните.

Живеем в общество, силно подвластно на модни тенденции и изкусителни модели. Да се обличаме добре е трудно в забързаното ежедневие. Лекуваме стреса с импулсивни покупки и красиви дрехи. В основите на добрия стил, обаче, не лежат хубавите дрехи, а правилно подбраните. Да познаваш формата на тялото си с неговите характеристики е най-силният коз в ръцете на хубавата жена. За съжаление една част от жените все още не разпознават добре размерите си, а това им носи объркване в избора на подходящи дрехи. Затова първият урок, с който започваме, са именно основите по пътя към безупречния стил: видовете дамски форми. В модната литература се срещат всякакви вариации на тема форми на дамското тяло - от 5, 8, 16, при някои специалисти дори 20. При обстоен поглед, независимо от бройката, винаги се свеждат до основните четири: банан, ябълка, круша и пясъчен часовник.

Банановите момичета (познати още като правоъгълник, линия или молив) се характеризират с мъжка структура. Пропорции между рамене, талия и ханш почти липсват, размерите са сходни помежду си, придавайки праволинеен вид на тялото. Познават се обикновено по дългите, стройни крака. Като дрехи почти нямат проблеми при избора. Препоръчително е да се избягват обемистите дрехи, които биха им придали цялостен широк вид. Струпването на мазнини обикновено е равномерно, като се започва първо от корема.
Ябълковите жени (тип конус и обърнат триъгълник) се различават от останалите по сравнително по-широката горна част на тялото. Размерите на ханша и бедрата са малки спрямо раменете и бюста. Краката обикновено са дълги, а задните части - плоски. Тази структура е сравнително рядка, но с масовото навлизане на пластичните корекции на бюста бройката се увеличава постоянно. Представителките на тази форма трупат мазнини обикновено в раменете, корема и гърдите. Като дрехи не се препоръчват блузите с обем и жабо. Фокусът трябва да е към краката.
Крушовидните девойки (популярни като лъжица, звънец или триъгълник) са точно обратните на ябълковите. Познават се по малките рамене, бюст и талия и по-издадените бедра и дупе. Натрупването на килограми е в долната част на тялото и по ръцете, като обикновено бюстът, талия и коремът остават последно засегнати. Сред списъка с препоръчителните дрехи са саката с подплънки, правите поли и блузите с обем около деколтето.
Пясъчният часовник се смята за идеала на дамска фигура. Десетилетия наред вече гордо държи приза за най-женствена форма. Заслуга затова има перфектните пропорции на тялото, където бюстът и ханшът са (почти) идентични по размер, а талията е скромна. Това е и най-рядко срещаната фигура сред жените( само 8%). При пълнеене мазнини се трупат по корема, бедрата и бюста. Относно правилният подбор на дрехи, разбира се, ограничения липсва, нали е идеал. Интересното е, че много знаменитости твърдят да принадлежат към тази група, а всъщност да бъдат една от по-горе посочените. Заслугата за тази визуална измама имат стилистите, които познават отлично формите на клиентките си. Това отново подсказва, че добре подбраните дрехи правят чудеса.
На много места се застъпва и пета група т.н. кръгла (овална) форма. При нея липсват ясно изявени бюст, талия и ханш, поради сходните размери. Тук е мястото да се уточни, че „представителки” са жени с наднормено тегло. Специалистите са на мнения, че индивидуално всяка една принадлежи към една от основите четири групи. Поради натрупването на мазнини определянето е трудно, но не невъзможно. Надявам се всяка една жена е успяла да припознае формата и групата, към която принадлежи. Ако все още се затруднявате, то можете да откриете своята тук. Подробно разглеждане на всяка една група и съвети към подбора на дрехи ще бъде направено в отделни статии.

 

Leave a Comment