Закръглените форми - изкусителното оръжие на жената

Posted by petya 12.05.2016 0 Comment(s)

Пиер Дюкан, известен в цял свят специалист по храненето и добре познат и на българските читатели,този път е решил да изненада феновете и критиците
си с неочаквано провокативна и язвителна книга. В"Мъжете предпочитат закръглените" той непредлага хранителни диети, а отправя предупреждение и призив срещу слабеенето на всяка цена. Голям брой жени - често пъти съвсем млади, стават жертва на модата и на фалшиви митове и, обсебени от своя външен вид, прибягват до какво ли не само и само да свалят килограми, убедени, че това е ключът към красотата и щастието. Но природата си има свои закони, обяснява д-р Дюкан: закръглените и меки форми са оръжието, с което жените от векове привличат и успокояват страховете на мъжката половина.
Доктор Пиер Дюкан, чието име отваря 7720 файла в интернет и който е автор на десетина книги, издадени в стотици хиляди екземпляри, започва кариерата си през 1966 г. като общопрактикуващ лекар. Много скоро обаче се ориентира към диетологията и създава ефикасна диета за трайно отслабване. Дюкан е първият диетолог, който използва протеинов режим, за ужас на колегите си, чиито препоръки не излизат от кръга на плодовете и зеленчуците.

Вижте рагменти от новата книга на д-р Дюкан, която насърчава красивата половина от човечеството да не посяга драстично на своите пищни прелести, тъй като те изпълват мъжките сънища, а жените правят по-жизнени и привлекателни.

Закръглеността се е появила при жената, защото природата я е въвела заради нещо много по-значително, аименно - новата човешка сексуалност. Белязвайки жената с това изключително новаторство, тя й е осигурила най-добрия начин да привлече погледа на мъжа. Няма как да е другояче, иначе би трябвало да признаем случайносттаза движеща сила във върховните решения на Еволюцията.

***
Мъжът е силен, корав, възлест, мускулест, кокалест, космат и брадат. Поведението му е по-агресивно, по-чепато,по-ъгловато и закрилническо.Жената е гъвкава, нежна, изящна, безбрада и гладка и съответно - гола, слаба, нуждаеща се от помощ, миролюбива и закръглена.
И тъй, закръглеността не е просто анатомична особеност, тя е основна съставна черта на женствеността както физическа, така и умствена - всеки опит да бъде низвергната е не само заблуда, а удар срещу сексуалността и срещу природата, която е пожелала да я има.

***
Поради професията ми много често при мен идват жени, които желаят да намалят теглото или пълнотата си. Най- много ме поразяват огромните различия в подбудите при този техен стремеж. Теглото и пълнотата, които за неосведомения може би изглеждат свързани, довеждат при повечето жени до твърде различни реакции. Теглото е неутрално понятие, чисто количествено, което смущава, тъй като предизвиква затруднения при различните всекидневни дейности. Ако е добре разпределено, то може да бъде търпяно доста дълго и жената, взела решение да действа срещу него, най-вероятно е достигнала до прага на неудобството.
Пълнотата е качествено понятие и закръглеността, за която говоря, е свързана много повече с разпределението й,  а не с масата. Закръглената жена не е дебела, това е жена с нормална фигура, която си има ясно изразени гърди, ханш и бедра. Но тъкмо тази извънредно значима и специфично женска изразеност е предмет на най-яростно отхвърляне.
Когато попитам някоя жена защо би желала да намали пълнотата на бедрата си, установявам, че винаги насреща ми настъпва пауза поради изненада и колебание. После тя ме поглежда малко странно, сякаш не е разбрала въпроса ми. Очаква се причината да е очевидна, в повечето случаи следва поглед към собствените бедра и опипване, целящо да ми подскаже, че задавам безсмислен въпрос.
Ако пък при мен е дошла да се консултира девойка, непременно си позволявам да я запитам дали ханшът й създава проблеми с връзките с момчета на нейната възраст. Парадоксалното е, че отговорът винаги е отрицателен. Сякаш всички тези жени са се наговорили да отговарят еднакво: "Ами заради мен самата е, докторе, нали се виждам в огледалото. Ужасно нещо са тези бедра, този ханш, грозни са, то е съвсем явно!"

***
Двойка, в която жената редовно смъква тегло и отчаяно се мъчи да прилича на мършавите модели, които й показват, е двойка в състояние на риск. Сексуалността, която и от природата е склонна към изчерпване, ще угасне още по-бързо при подобни изкуствени условия. Ако жените продължат да заприличват на кльощавите си любимки, ако изгубят свежестта си, закръгленостите си и миризмата си, накрая ще изгубят и мъжете си. Все още се намират,
макар и рядко, хубавици, които са достатъчно първични и интуитивни, за да съзнават, противно на всякакви отровни внушения, че най-ценният им капитал е онова, от което другите се отказват. Мислете му, ако една такава жена се заинтересува от вашия мъж!

***
Закръглеността е едно цяло, което само по себе си символизира най-сексуалното нещо в женствеността. Закръглеността е символ, но и стимулатор, ключ към двигателя за всичко, което може да пробуди либидото на мъжа. Колко ли пъти да повтарям - мъжете предпочитат закръглените, не дебелите, не тежките, а онези, чиято прекрасна гъвкава закръгленост се вижда, докосва и чиято еластичност се изпъва под натиска на пръстите и под втренчения поглед.

Из Отворено писмо до мъжете
Парцалките може да са въпрос на вкус, на мода, според сезона, може да са чисто женска залъгалка, така е било открай време. Закръглеността обаче е друго нещо. Дори да не й обръщате внимание, тя ви принадлежи. Бих казал дори нещо парадоксално - принадлежи единствено на вас. Жената може да я търпи с повече или по-малко недоволство, но тя е само неин носител. Този сигнал е дълбоко свързан с вашите очи и с връхчетата на вашите
мъжки пръсти. Може да проявяваме известно търпение и да оставяме обичаните от нас създания да обсъждат тази наша "преотстъпена собственост", но не и да я съсипват. Човешкият род, както всички останали видове, е бил програмиран да просъществува благодарение на вечното правило на играта между двата полюса на половете. Посредством ясно определени отношения всеки полюс се самоопределя благодарение на някои знаци, биологично вписани в плътта. Закръглеността няма друг смисъл или основание да съществува. Тя е вероятно най-изразителният и най-красноречивият знак. В този смисъл е
ненакърнима, ала ако пожелаем, подтикнати от прищевки на неопитни вълшебници, да не се съобразим с това и да й посегнем, решението трябва да бъде взето съвместно от двамата и да се знае, докъде може да се стигне.
Класическа красота

* Рембранд е бил холандец, също както и най-хубавите му модели, макар да ги е прикривал под библейски имена. Не е за чудене, че неговата Вирсавия носи дъха на изобилие. Дори в лицата се вижда изкушението към пълнота. Един поглед в залите на Лувъра ще ви увери, че този велик художник не е спестявал обемността.

* Рубенс също е бил холандец и световен дворцов художник. Според твърденията получавал толкова многобройни поръчки, че не рисувал лично всичките си картини. Задоволявал се накрая да ги пипне тук-там, колкото да направи плътта жива и светеща. Но аз направо не смея да говоря за това, което той рисува. Да се защитава днес подобна концепция за женските форми е практически неприлично. Тук става дума не за форми, а за преливащи тлъстини.Може би дори нещо повече: истински дебелани, но цветущи, неприкрити, завладяващи всичко, подяждащи дори светлината и цветовете. Само преди три века - а всички музеи се надпреварват да притежават картините на този човек...

 

Leave a Comment